Reseña: El corredor del laberint

6.10.14


FICHA TÉCNICA:
Título: El corredor del laberint
Autor: James Dasher
Editorial: Fanbooks
Nº de páginas: 480
Precio: 16,95 €
Comprar: Bookdepository

SINOPSIS:

Quan en Thomas es desperta a l’ascensor, l’única cosa que recorda és el seu nom. Està envoltat de nois desconeguts que, com ell, tampoc recorden res del seu passat.
Encantat de coneixe’t, cagafil. Benvingut a la Clariana”.
Més enllà dels imponents murs de pedra que s’aixequen envoltant la Clariana, hi ha el Laberint, sense límits i sempre canviant. Cada matí, en obrir-se les portes, els corredors busquen una sortida. Mai ningú ha sobreviscut una nit a dins. Llavors arriba una noia. La primera. I el missatge que porta és aterridor.


RESEÑA:
Català

Fa mesos que tothom hem recomanava llegir aquest llibre. Però ja fos per falta de temps i ganes ho he anat deixant fins que Fanbooks va portar el llibre en català i vaig poder donar-li una oportunitat.
He de dir que aquests últims mesos cada vegada augmentaven més les meves ganes de llegir aquest llibre a causa de l’estrena de la pel·lícula (Que va estrenar-se el passat mes de setembre).

El corredor del laberint narra l’historia d’en Thomas, un noi que es desperta en un ascensor sense recordar més que el seu nom, igual que els altres nois que troba. De cop es troba en una Clariana que es troba rodejada per un tenebrós laberint que obre les seves altes portes cada matí i les tanca al capvespre, protegint als joves dels terrors que habiten al laberint de nit (Els Grius).
Però tot cambia amb l’arribada d’una noia a la Clariana: La primera i única noia. I aquesta porta una nota amb un missatge esfereïdor...

Amb aquesta historia que promét al lector quedar atrapat entre les seves págines comença El corredor del laberint. Si bé he de confesar que les primeres 150 págines son bastant lentes, la resta del llibre destaca per cobrar una força arrebatadora que impedeix desplegar-se de les seves págines.

M'agradaria destacar que aquest principi lent ve donar per ho introductori que resulta. S' ens presenten els personatges secundaris, l'espai... Però no passa res que ens fagi saltar de la cadira. Això si, al final del primer terci del libro ja podem preparar les notres ungles: En Thromas i companyia ens farán sumergir en una historia plena d'acció, aventures i secrets.

La pluma de James Dashner té la capacitat de transportar-nos a la pell d'en Thomas per tal de sentir el amteix que sent ell al llarg del llibre, desde por a frustació, a tot tipus de preguntes sense resposta.
I parlant del nostre protagonista, en Thromas mostra des d'el primer instant molta curiositat per tot el que el rodeja, intentant buscar alguna solució al misteri del laberint.
Tot i que es un personatge  amb molta iniciativa, força de voluntat i empatia, en algunes ocasions m'ha semblat una mica egocentric, com si ell sempre tingués que ser el centre de tot.

Un punt fort d'aquest llibre son els peronatge secundaris que habiten a El corredor del laberint. En gran part per la capacitat de poder empatitzar amb ells sense que en tot el llibre se'ns desveli qui son aquests nois en realitat.
M'agradaria destacar el personatge d'en Newt, un jove fort, lluitador, realista i sumament intel·ligent. Ha sigut, per mi, el millor personatge de tot el llibre, el que més m'ha transmés i sorprés.

Si es veritat que hi ha alguna escena i algún personatge que cau en tópic, aquest es un dels punt febles que remarcaría d'aquest llibre. Per ho general, es un llibre que una vegada començada l'acció es llegeix molt rápid (No exagero si dic que el vaig llegir en un parell de dies tot i les seves 500 págines).

En resum, El corredor del laberint ha sigut un llibre que m'ha encantat, en les seves escenes d'acció tenia el cor a punt de sortir del pit, i l'autor aconsegueix posar al lector a la pell d'en Thomas i vivir de primera mà les seves aventures. Un llibre molt recomanat per als amants del gènere d'acció.

Castellano
Hace meses que todo el mundo me recomendaba leer éste libro. Pero ya fuera por falta de tiempo y ganas lo he ido aplazando hasta que Fanbooks trajo el libro en catalán y pude darle una oportunidad.

El corredor del laberinto narra la historia de Thomas, un chico que despierta en un ascensor sin recordar mas que su nombre, igual que los otros chicos que encuentra. De repente se encuentra en una Clariana que está rodeada por un tenebroso laberinto que abre sus altas puertas cada mañana y las cierra al anochecer, protegiendo a los jóvenes de los terrores que habitan en el laberinto de noche (Los Grius).
Pero todo canvia con la llegada de una chica al Claro: La primera y única chica. Y ésta lleva una nota con un mensaje aterrador...

Con esa historia que promete al lector quedar atrapado entre sus páginas empieza El corredor del laberinto. Si bien he de confesar que el ritmo de las primeras 150 páginas es bastante lento, el resto del libro destaca por cobrar una fuerza arrebatadora que impide despegarse de sus páginas.

Quiero destacar que ese principio lento viene dado por lo introductorio que resulta. Se nos presentan a los personajes secundarios, el espacio... Pero no ocurre nada que nos haga saltar del sillón. Eso si, al final del primer tercio del libro ya podemos preparar nuestras uñas: Thomas y compañía nos harán sumergir en una historia llena de acción, aventuras y secretos.

La pluma de James Dasher tiene la capacidad de transportarnos a la piel de Thomas para sentir lo mismo que siente él a lo largo del libro, desde miedo a frustración, a todo tipo de preguntas sin respuesta.
Y hablando de nuestro claro protagonista, Thromas, muestra desde el primer instante mucha curiosidad sobre todo lo que le rodea, intentando buscar alguna solución al misterio del Laberinto. Aunque es un personaje con mucha iniciativa, fuerza de voluntad y empatía, en algunas ocasiones me ha parecido algo egocéntrico, como si él fuera siempre el centro de todo.

Un punto fuerte en ese libro son los personajes secundarios que habitan en El corredor el laberinto. En gran parte porque llegamos a empatizar con ellos sin que en todo el libro se nos desvele quien son esos chicos en realidad.
Me gustaría destacar al personaje de Newt, un joven fuerte, luchador, realista y sumamente inteligente. Ha sido, para mi, el mejor personaje de ese primer libro, el que mas me ha transmitido y sorprendido.

Si es cierto que es hay alguna escena y algún personaje que cae en tópico, eso es uno de los pocos puntos negativos que remarcaría de ese libro. Por lo general es un libro que una vez empezada la acción se lee muy rápido (No exagero si digo que me lo leí en un par de días a pesar de sus casi 500 páginas).

En resumen, El corredor del laberinto ha sido un libro que me ha encantado, en sus escenas de acción tenía el corazón a punto de salir del pecho, y el autor consigue hacer sentir al lector como si fuera Thromas y viviera de primera mano sus aventuras. Un libro muy recomendado a todos los amantes del genero de acción.

PUNTUACIÓN:
4/5


2 comentarios:

 1. ¡Hola!
  Me gustó aunque se me hizo algo predecible...
  Un beso <3

  ResponderEliminar
 2. ¡Hola! Lo leí el mes pasado para el estreno y me esperaba una distopía más y aunque tiene mucho en común con otras, me sorprendió para bien y espero seguir pronto con el resto :D

  Un saludo,
  Inma

  ResponderEliminar

Windows 7 Pointer