Reseña: La cançó de la nostra vida

8.11.14
La cançó de la nostra vida
Eloi Fortuny /  2014
publicado por Cruïlla / 280 páginas / 13,95 €
 / Comprar
 SINOPSIS // 
La Sònia, la «cumba» de les avarques; el Marçal, l’independentista ligón; l’Uri, el modernet que estudia cine; i la Bet, la pija de Pedralbes, són quatre nois molt (però molt) diferents. Probablement, mai no s’haguessin conegut si no fos pel Fidel Martí, el profe de guitarra que comparteixen i que, per l’atzar, els porta a crear un grup de música per reviure els millors moments de la Nova Cançó catalana, mentre s'emboliquen en relacions d’amor creuades i gairebé impossibles. Aviat descobriran que res no és el que sembla, i que mai no és prou tard (ni prou d’hora) per enamorar-se bojament.
   


 RESEÑA // 
Català:
La cançó de la nostra vida es un llibre editat únicament en català i publicat per l’editorial Cruïlla.
No coneixia l’autor i no sabia massa bé que hem trobaria en aquest llibre, però sent sincera, la veritat es que m’ha sorprès molt aquesta historia tan fresca que ens porta Eloi Fortuny.

Narra la historia de quatre joves molt diferents entre ells que es veuen units per unes classes de guitarra que fa en Fidel Martí. Aquest decideix crear amb aquests joves un grup de música que els unirà d'una manera molt especial.

Amb aquesta premissa comença una historia senzilla, entretinguda, plena de música i que treu molts somriures.
Es un llibre amb moltes referencies  a grups musicals catalans i festivals. A més, al final del llibre trobem un Playlist per poder gaudir encara més amb aquesta historia.

Els capítols es llegeixen en un moment, cada un està vist des del punt de vista d’un dels quatre protagonistes i té menys de cinc pàgines. No cal dir que el llibre es absolutament addictiu, el que hem passava a mi era que no podia desenganxar-me del llibre i vaig acabar llegint-mel en una nit (No, nois, el un capítol més i paro no va funcionar. Ho vaig intentar, però no va haver-hi manera :p).

La personalitat dels nostres protagonistes es molt diversa. Tenim a la Sònia, una noia amb ganes de trencar amb els límits, en Marçal, l’independentista amant de la terra catalana, l’Uri, un estudiant d’Audiovisuals no massa convençut del que està fent, i la Bet, una noia aparentment perfecte però que pateix una depressió.
Al llarg del llibre anem coneixent aquests personatges, i com la seva vida evoluciona gràcies a la música. 
Si m’agradaria destacar a un personatge en concret d’aquest llibre, aquesta es tracta de la Bet. Crec que es el personatge més treballat emocionalment i el que més m’ha sorprès, tot i que personalment m’hauria agradat conèixer més aquest personatge.

El final m'ha sorprès bastant. Hi han hagut un parell de punts que m’han deixat bastant patidifusa, i desprès d’aquests la resta del llibre se m'ha fet molt ràpid i ha deixat bastants punts oberts. Això significa que tindrem una segona part?

En resum, La cançó de la nostra vida es un llibre que agradarà molt als catalans per totes les referencies actuals que narra. Es una lectura molt fresca que ens demostra que no cal sortir de casa nostre per trobar bons llibres.

Castellano:
La cançó de la nostra vida es un libro editado únicamente al catalán y publicado por Cruïlla.
No conocía el autor y no sabia muy bien que iba a encontrar en ese libro, pero siendo sincera, la verdad es que me ha sorprendido esa fresca historia que nos trae Eloi Fortuny.

 Narra la historia de cuatro jóvenes muy diferentes entre ellos que se ven unidos por unas clases de guitarra realizadas por Fidel Martí. Éste decide crear con esos jóvenes un grupo de música que los unirá de una forma muy especial.
Con esa premisa empieza una historia sencilla, entretenida y que saca muchas sonrisas.
Es un libro con muchas referencias a grupos musicales catalanes y festivales. A demás, al final de libro encontramos un Playlist para poder disfrutar aún mas con esa historia.

Los capítulos se leen en un santiamén, cada uno está visto desde el punto de vista de uno de los cuatro protagonistas y tiene menos de cinco páginas. No hace falta decir que el libro es absolutamente adictivo, y lo que me pasaba personalmente era que no podia despegarme del libro y me lo terminé en una noche. (No chicos, el un capitulo mas y voy a dormir no funcionó. Lo intenté, pero no hubo manera :p)

La personalidad de nuestros protagonistas es muy diversa. Tenemos a Sònia una chica con ganas de romper con los limites, a Marçal, el independentista amante de la tierra catalana, Uri, un estudiante de Audiovisuales no demasiado convencido de lo que está haciendo, y Bet, una chica aparentemente perfecta pero que sufre depresión.

A lo largo del libro vamos conociendo esos personajes y como su vida evoluciona gracias a la música.
Si me gustaría destacar a un personaje de ese libro, ese personaje se trata de Bet, Creo que es el personaje mas trabajado emocionalmente i el que mas me ha sorprendido, aunque personalmente me hubiera gustado conocerla mas

El final me ha sorprendido bastante. Hay algún par de puntos que me han dejado bastante anonadada, y a partir de éstos la resta del libro se me hizo muy rápido y con algunos cabos sueltos. ¿Significa eso que tendremos una segunda parte?

En resumen, La cançó de la nostra vida es un libro que gustará mucho a los catalanes por todas las referencias actuales que abundan en él. Es una lectura muy fresca que nos demuestra que no hace falta salir de casa nuestra para encontrar buenos libros.

1 comentario:

  1. Hola! La verdad es que el libro tiene buena pinta pero al ser solo en catalán... no lo podré leer :(
    Saludos ^^

    ResponderEliminar

Windows 7 Pointer