Reseña: Una estrella que no s'apaga

3.11.14

FICHA TÉCNICA:
Título: Una estrella que no s'apaga
Autora: Esther Earl, amb Iori i Wayne Earl
Editorial: Fanbooks
Número de paginas: 320
Precio: 16,95 €

SINOPSIS:

Aquesta és una història sobre una noia que va passar una experiència, coneguda com a Càncer de Tiroide, que li va canviar la vida. No és una d'aquelles coses dramàtiques sobre el càncer, "basades en una història real". És una història sobre la manera com jo, l'Esther Earl, vaig viure una malaltia bastant espantosa.


Aquestes memòries recullen els diaris, contes, cartes i esborranys de l'Esther; les fotografies i els escrits de la família i els amics ajuden a narrar la seva història, un testimoni commovedor sobre l'impetu de la vida. John Green, autor del supervendes internacional No està escrit a les estrelles (Fanbooks), inspirat en la vida de l'Esther i portat a la gran pantalla, n'ha escrit el pròleg.


RESEÑA:
Català:
Una estrella que no s'apaga no es un llibre propiament dit. Es la historia real de l' Esther Earl, una nena que va començar a patir càncer de tiroide a l'edat de dotze anys.
Aquest llibre conserva fotografies, conversacions, missatges instantanis, dibuixos i entrades del diari personal de l'Esther, des d' el moment en el que va començar a tenir el càncer fins la seva mort. Això si, no nomes està escrit per l'Esther, també conta amb missatges dels seus metges, amics i familiars, que ajuden a posar-se més en l'ambient que vivien per aleshores.
Com podeu suposar, es tracta més aviat de la biografia personal d'una nena que va viure una malaltia tan horrible con resulta el càncer

Començaré la ressenya amb la part més superficial dient que l'edició d'aquest llibre es preciosa. Té pagines a color, fotografies, dibuixos... Està molt cuidada, i realment es un goig que l'editorial hagui mantingut aquesta edició original.

I ja entrant una mica més en el llibre, com ja he dit avans, l' Esther narra tota la seva historia al seu diari. Coneixem els seus temors, els seus desitjos i les seves ganes de viure. Emociona veure l' emoció que tenia en els seus dies positius, pero entristeix llegir el dolor que anava sofrint al llarg d'aquests anys, i el deteriorament que l'anava matant...

Es un llibre que dona molt per reflexionar, no nomès per el tema que tracta, sinó per l'esperança i la força que tenia l'Esther. Es una nena curiosa, molt madura per la seva edat, forta i positiva que ens obra el seu cor per donar-nos a entendre la seva crua realitat

Com molts sabreu, l'Esther Earl va coneixer en John Green a la LeakyCon (Una convenció de fans de Harry Potter) i es van fer bons amics. I l'Esther no es altra que la noia que va inspirar a aquest famós escriptor a crear la Hazel Grace, protagonista de No està escrit a les estrelles, un dels llibres més alabats dels últims anys. 

I finalment,  crec que no es pot puntar aquest llibre, per el que prescindiré de les estelles de puntuació.

En la meva opinió, Una estrella que no s'apaga es un llibre que es té que llegir. Podem llegir molts llibres de ficció on se'ns parli de malalties com el càncer, però mai cap d'aquests ens podrà fer sentir com ho fa aquesta historia tan desgarradora i a la vegada tan dolça.

Castellano:

Una estrella que no se apaga no es un libro propiamente dicho. Es la historia real de Esther Earl, una niña que empezó a sufrir cáncer de tiroide a la edad de doce años.
Este libro contiene imágenes, conversaciones, mensajes instantáneos, dibujos y entradas del diario personal de Esther, desde el momento en el que empezó a tener cáncer, hasta su muerte. Eso si, no solamente está escrito por Esther, también incluye mensajes de sus médicos, amigos y familiares que ayudan en introducirte en el ambiente vivido en ese momento.
Como podéis intuir, se trata de la biografia personal de una niña que vivió una enfermedad tan horrible como es el cáncer.

Empezaré la reseña con la parte más superficial diciendo que la edición de ese libro es preciosa. Tiene páginas a color, fotografias, dibujos... Está muy cuidada, y realmente es un placer que la editorial haya mantenido esa edición del original.

Y ya entrando mas en el libro, como he dicho antes, Esther narra toda su historia en su diario. Conocemos sus temores, sus deseos y sus ganas de vivir. Emociona ver la emoción que tenia en sus días positivos, pero entristece leer el dolor que iba sufriendo a lo largo de estos años, y el deterioro que la iba matando...

Es un libro que da mucho sobre lo que reflexionar, y no solamente por el tema tratado, sino por la esperanza y la fuerza que tenía Esther. Es una niña curiosa, muy madura para su edad, fuerte y positiva que nos abre su corazón para darnos a entender su cruda realidad.

Como muchos sabéis, Esther Earl conoció a John Green en la LeakyCon (Una convención de fans de Harry Potter) y se hicieron buenos amigos. Y Esther no es otra que la chica que inspiró a éste famoso escritor a crear Hazel Grace, protagonista de Bajo la misma estrella, uno de los libros mas alabados de los últimos años.

Y finalmente, creo que no se puede puntuar éste libro, por el que prescindiré de las estrellas de la puntuación.
En mi opinión, Una estrella que no se apaga es un libro que se tiene que leer. Podemos leer muchos libros de ficción donde se nos hable de una enfermedad como el cáncer, pero ninguno de éstos nos va a hacer sentir como ésta historia tan desgarradora y a la vez bonita.

Muchos besos,


2 comentarios:

 1. Hola! aquest llibre no el coneixia i menys que aquesta al·lota fos la inspiració de'n Green per crear na Hazel. No sé si l'acabaré llegint aquest llibre però prenc nota per si de cas.

  besos

  ResponderEliminar
 2. Hola!

  Lo acabé hace poco y me gustó bastante. Más que un libro, es un bonito homenaje que le han hecho sus seres queridos.
  Las partes de su familia y sus amigos hablando de ella me emocionaron mucho.

  Y la edición es preciosa.

  Un beso!

  ResponderEliminar

Windows 7 Pointer