Reseña: El remei mortal

7.2.15


FICHA TÉCNICA:
Título: El remei mortal
Autor: James Dashner
Editorial: Fanbooks (Català) y Nocturna (Español)
Número de páginas: 480
Precio: 16,90€Saga: El corredor del laberint
   
El corredor del laberint #1 [RESEÑA]
Les proves #2 [RESEÑA]
El remei mortal #3
L'esclat #0.5


SINOPSIS:
En Thomas sap que no es pot fiar de CRUEL. Li va robar els records i el va tancar dins del Laberint. El va deixar al caire de la mort tot abandonant-lo en el paisatge salvatge de les Brases. I li va prendre els clarians, els seus únics amics.

Ara, CRUEL diu que les mentides s'han acabat. Que han aconseguit tota la informació que necessitaven gràcies a les Proves i que deixaran que els clarians els ajudin amb una última missió: trobar el remei per a l'Erupció.

El que Cruel no sap, però, és que en Thomas ha pogut recuperar molts més records dels que es pensa i que en té prou per saber que no es pot fiar gens del que CRUEL li diu.

RESEÑA:
Català
Entrem a la recta final de El corredor del laberint amb El remei mortal. He tingut la sort de poder llegir aquest llibre just en el moment d’acabar el segon, per el que ja tenia fresca la historia de Les proves.
Com ja he explicat a la ressenya de Les proves, aquest va ser un llibre que si bé hem va agradar, no va aconseguir atrapar-me tant com El corredor del laberint. Algunes escenes se’m fan fer pesades, no compaginava amb alguns personatges... Creieu que El remei mortal ha superat aquest petit obstacle i m’ha fet tornar a enganxar a la saga?

Aquest tercer llibre s’inicia amb en Thomas i els clarians a CRUEL, on l’home rata (En Janson) els hi ha promès que recuperaran la memòria. Però ara que ha arribat el moment en el que poden descobrir la veritat... Realment es això el que vol en Thomas? I si tot forma part d’una trampa? Amb qui pot realment confiar?

Vaig iniciar aquest llibre amb moltes ganes i a la vegada amb una mica de temor, ja que vaig veure que era lleugerament més prim que els altres dos i encara quedaven moltes incògnites sense resoldre.

James Dashner aconsegueix de nou un ritme molt àgil, però he trobat alguns daltabaixos en El remei mortal que en els altres llibres no trobava. Moltes vegades notava que les accions anaven massa ràpid, el que impedia situar-me exactament on ens trobàvem i això hem feia perdre una mica el ritme. També trobo que la falta d’informació (A la vegada que convida a llegir més despresa) pot arribar a cansar. Les incògnites es van tancant amb comptagotes (I la veritat es que algunes queden fins i tot bastant obertes...) i això, al llarg de tres llibres ja hem cansava una mica.

Si hi ha un factor que abunda en aquest llibre es l’acció. Quan no ens volem donar compte en Thomas i els seus amics ja estan ficats en algun problema que desembocarà en moltíssima acció. Els pirats tenen molt de protagonisme en el desenllaç d’aquesta saga: Coneixerem com viuen a les societats, com evolucionen i molts detalls d’aquests monstres que ens posaran els pèls de punta.
També a El remei mortal podem trobar molts canvis de gir i sorpreses inesperades que ens faran estar en tensió en tot moment. Cap personatge estarà fora de perill mentre CRUEL estigui en funcionament.

I ja parlant dels personatges... En Thomas en aquest llibre m’ha encantat, veiem la evolució que presenta del primer a aquest llibre amb les decisions que pren. Comença a comprendre amb qui es pot i amb qui no es pot refiar i que a vegades les decisions més acertades no son precisament les que el beneficien a ell...
Dels clarians que l’acompanyen m’agradaria destacar en Min Ho i en Newt de nou. Com ja vaig comentar en les anteriors ressenyes, son dels meus personatges preferits (Juntament amb la Brenda) i en aquest llibre encara he aconseguit empatizar més amb ells.

Tot i així, una vegada acabat el remei mortal m’ha donat la sensació que ha deixat moltes trames obertes i que hi falta alguna cosa. SPOILER* Per exemple, qui es en realitat la presidenta Paige? Com es que podem confiar en ella? Que passarà ara amb en Thromas i els immunes? * FI SPOILER Espero que bastantes d’aquestes respostes quedin resoltes a L’esclat, (Llibre que ja podem trobar a les llibreries, per cert) si algú l’ha llegit que comenti als comentaris si es tanquen algunes de les incògnites que queden obertes, així decidiré si el llegiré o no (Sense spoilers però ☺ ).

En resum, El remei mortal es un desenllaç de saga que deixa moltes trames obertes i inacabades. Possiblement es el llibre més fluix de la trilogia, però val la pena llegir-lo poder conèixer el final de la història d’en Thomas i els demés clarians.


Castellano
Y finalmente entramos a la recta final de El corredor del laberinto con La cura mortal. He tenido la suerte de poder leer este libro justo en el momento de terminar el segundo, por lo que ya tenía fresco el libro de Las pruebas.
Como ya he explicado en la reseña de Las pruebas, este fue un libro que si bien me gustó, no consiguió atraparme tanto como El corredor del laberinto. Algunas escenas se me hicieron pesadas, no compaginaba con algunos personajes... ¿Creéis que La cura mortal ha superado este pequeño obstáculo y me ha hecho volver a entrar a la saga?

Este tercer libro se inicia con Thomas y los clarianos en CRUEL, donde el hombre rata (Janson) les ha prometido que recuperarán la memoria. Pero ahora que ha llegado el momento en el que pueden descubrir la verdad... ¿Realmente es esto lo que quiere Thomas? ¿Y si todo forma parte de una trampa? ¿Con quién puede realmente confiar?

Inicié el libro de La cura mortal con muchas ganas ya la vez con un poco de temor, ya que vi que era ligeramente más delgado que los otros dos y todavía quedaban muchas incógnitas sin resolver.

James Dashner consigue de nuevo un ritmo muy ágil, pero he encontrado algunos altibajos que en los otros libros no encontraba. Muchas veces notaba que las acciones iban demasiado rápido, lo que impedía situarme exactamente donde nos encontrábamos y eso me hacía perder un poco el ritmo. También creo que la falta de información (A la vez que invita a leer más para cerrar algunos cabos) puede llegar a cansar. Las incógnitas se van cerrando con cuentagotas (Y la verdad es que algunas quedan incluso bastante abiertas...) y esto, a lo largo de tres libros ya me cansaba un poco.

Si hay un factor que abunda en La cura mortal es la acción. Cuando no nos queremos dar cuenta Thomas y sus amigos ya están metidos en algún problema que desembocará en situaciones muchísima acción. Los pirados tienen mucho protagonismo en el desenlace de esta saga: Conoceremos cómo viven en las sociedades, cómo evolucionan y muchos detalles de estos monstruos que nos pondrán los pelos de punta.
También podemos encontrar muchos cambios de giro y sorpresas inesperadas que nos harán estar en tensión en todo momento. Ningún personaje estará a salvo mientras CRUEL esté en funcionamiento.

Y ya hablando de los personajes... Thomas en este libro me ha encantado, vemos la evolución que presenta del primer a este con las decisiones que toma. Empieza a comprender con quien se puede y con quien no se puede confiar y que a veces las decisiones más acertadas no son precisamente las que lo benefician a él...
De los clarianos que la acompañan me gustaría destacar a Min Ho y a Newt de nuevo. Como ya comenté en las anteriores reseñas, son de mis personajes favoritos (Junto con la Brenda) y en este libro aunque he conseguido empatizar más con ellos.

Sin embargo, una vez terminado el remedio mortal me ha dado la sensación de que ha dejado muchas tramas abiertas y que falta algo. SPOILER *Por ejemplo, ¿quien es en realidad la presidenta Paige? ¿Como es que podemos confiar en ella? ¿Que pasará a partir de ahora con con Thromas y los inmunes? * FIN SPOILER Espero que bastantes de estas respuestas queden resueltas en El destello, (Libro que ya podemos encontrar en las librerías, por cierto) si alguien lo ha leído que comente los comentarios si se cierran algunas de las incógnitas que quedan abiertas, así decidiré si lo leeré o no (Sin spoilers pero ☺).


En resumen, La cura mortal es un desenlace de saga que deja muchas tramas abiertas y inacabadas. Posiblemente es el libro más flojo de la trilogía, pero vale la pena leerlo poder conocer el final de la historia de Thomas y los demás clarianos.

PUNTUACIÓN:
2,5/5


3 comentarios:

 1. Buff, yo solo me he leido la primera parte. Me gusto mucho, pero ya no he seguido, no se porque...aunque estoy pensando en retomar y acabarlo porque quiero saber como acaba la saga!!! :) Aunque veo que, dices que esta parte es la mas floja asi que ire con pocas expetativas, a ver si me impresiona. jjeje

  Saludos.

  ResponderEliminar
 2. Hola guapa! Sólo vi la peli del primer libro y la verdad que me dejo algo indiferente... Dudo que me anime con los libros.
  Me encantó veros el otro día, espero que para la próxima tengamos más tiempo y nos tomemos algo!
  Besos chicas :)

  ResponderEliminar
 3. Hola^^
  A mi me gustó mucho, aunque es cierto que quedan coas por explicar. También reconozco que el ritmo es algo irregular, pero a mi me dejó satisfecha como final.
  un beso!

  ResponderEliminar

Windows 7 Pointer