Reseña: Les proves

6.2.15


FICHA TÉCNICA:
Título: Les proves
Autor: James Dashner
Editorial: Fanbooks (Català) y Nocturna (Español)
Número de páginas: 480
Precio: 16,90€Saga: El corredor del laberint
   
El corredor del laberint #1 [RESEÑA]
Les proves #2
El remei mortal #3
L'esclat #0.5


SINOPSIS:
Resoldre el Laberint havia de posar punt i final a tot. Prou enigmes. Prou variables. Prou córrer. En Thomas estava convençut que, desprès de sortir-ne, els clarians recuperarien la seva vida anterior.
Però cap d'ells no sabia quina era la mena de vida que els esperava.
Ara, el món exterior, devastat per les erupcions solars i socarrimat per un clima nou i brutal, s'ha convertit en un desert de terra erma on regna el caos.
Als clarians no se'ls ha acabat córrer, ni de bon tros. En comptes de la llibertat, es troben davant d'una altra prova: travessar les Brases, a la part més castigada del món. Mentrestant, en Thomas no pot deixar de preguntar-se si guarda el secret de la llibertat en algun racó del cervell, o si continuarà vivint per sempre més a la mercè de CRUEL.

RESEÑA:
Català
Desprès de llegir El corredor del laberint hem moria de ganes de continuar amb la trilogia per descobrir que passava amb en Thomas i companyia. El corredor del laberint va ser un inici de saga que hem va atrapar de principi a fi, entretingut, molt dinàmic i carregat d’acció.
I la veritat es que desprès del impactant final de la primera part no tenia ni idea que podia esperar-me en aquesta segona entrega... Així que quan vaig tenir la oportunitat de llegir Les proves no m’ho vaig pensar dues vegades.

Les proves comença en el mateix moment en el que acaba El corredor del laberint. En Thomas, en Min Ho, en Newt, la Teresa i els altres clarians han aconseguit sortir del laberint i tot sembla indicar que es troben a un lloc segur... O no?
Després del que sembla una primera nit tranquil·la, els clarians es desperten amb tot potes avall: La Teresa ha desaparegut, tots els membres de l’organització també, uns pirats intenten atacar als clarians i es troben tots tancats a dins d’aquelles habitacions sense menjar... Fins que al cap d’uns dies apareix “L’home rata”, un home que els hi anuncia que el Laberint només ha estat el principi, i que tot just ara comencen Les proves... Benvinguts a les brases clarians!

Doncs bé, com he comentat abans, les meves ganes de continuar amb aquesta saga eren infinites. Al contrari del que passava a El corredor del laberint (Que tenia un inici bastant lent), a Les proves l’acció comença des de un bon principi.
Entrant en el ritme de la historia... Àgil seria poc. De veritat, una vegada agafes aquest llibre es impossible parar de llegir. No exagero si dic que hem vaig llegir la meitat del llibre en una tarda; James Dasher ha creat una historia que no saps en cap moment amb que et pot sorprendre, i això provoca que sigui impossible deixar anar el llibre.
I com es que aconsegueix atrapar tant aquest llibre? Doncs perquè no es tanquen les incògnites. A cada capítol sembla que la cosa es complica més i es torna més confosa, cosa que provoca moltes ganes de descobrir la veritat.

Tot i ho ràpid que es el ritme del llibre, he de reconèixer que el nus de la història (quan els clarians es troben a les brases) ha sigut possiblement la part que m’ha agradat menys. El context se m’ha fet una mica estrany, i a vegades hi havia situacions que no sabia com agafar me-les. *SPOILER Per exemple, el paper de l’Aris al final d’aquest llibre *FI SPOILER

Entrant en els personatges, a Les proves en coneixem uns quants de nous, com per exemple en Jorge i la Brenda, que m’han encantant per la seva rudesa i la seva força, sens dubte passen a ser dels meus personatges preferits de la saga.
Una petita decepció va ser que pensava que coneixeríem més a les noies del grup B, però només arribem a conèixer (i molt superficialment) a la Sonya i la Harriet. Crec que es podria haver tret molt de suc a aquest grup i que no s’ha aprofitat massa.
Els pirats, tot i que vam coneixe'ls breument al final del primer llibre, cobren molt de protagonisme a Les proves. Els pirats no son altres que persones infectades que perden totalment el nord i es tornen violents i agresius (Vaja, com zombies). En el pas dels protagonistes per les brases ens trobarem amb diferents tipus de pirats: Desde els més perillosos a altres de recén infectats.

Per altra banda, tornem a tenir amb nosaltres en Thomas, en Newt i en Min Ho. Si d’aquests tres personatges que ja coneixíem de El corredor del laberint tingués que destacar-ne un, aquest seria en Min Ho, el qual demostra en aquest llibre que es un personatge encara més valent i intrèpid que a l’anterior, i el qual farà el que sigui per no rendir-se mai.

Una cosa positiva d’aquesta historia es la carència d’actituds romàntiques. La veritat es que odio que introdueixin romanços a llibres on no hi ha per on aguantar-se, i es per això que aplaudeixo la manera que té James Dasher de introduir en aquest llibre l’amor. Si es cert que podem veure una certa “atracció” respecte la Teresa i en Thomas, però no es una de les preocupacions d’en Thomas el començar una relació sentimental amb ella. En aquest mateix tema podríem apuntar la relació que té en Thomas amb la Brenda, la qual està plena de moments divertits i frases enginyoses. Però sense anar més lluny, James Dashner no ens presenta cap historia plenament romàntica. I la veritat es que es necessiten llibres juvenils on no s’exploti tant aquest factor.


Finalment, remarcar que Les proves es un llibre molt àgil de llegir; Una continuació entretinguda que obra moltes incògnites que esperem que es resolguin a la seva tercera part: El remei mortal.Castellano


Después de leer El corredor del laberinto me moría de ganas de continuar con la trilogía para descubrir que pasaba con Thomas y compañía. El corredor del laberinto fue un inicio de saga que me atrapó de principio a fin, entretenido, muy dinámico y cargado de acción.
Y la verdad es que después del impactante final de la primera parte no tenía ni idea de que podía esperarme en esta segunda entrega ... Así que cuando tuve la oportunidad de leer Las pruebas no me lo pensé dos veces.

Las pruebas comienza en el mismo momento en el que termina El corredor del laberinto. Thomas, Min Ho, Newt, Teresa y los demás Clarianos han conseguido salir del laberinto y todo parece indicar que se encuentran en un lugar seguro... ¿O no?
Después de lo que parece una primera noche tranquila, los clarianos se despiertan con todo patas arriba: Teresa ha desaparecido, todos los miembros de la organización también, unos pirados intentan atacar a los clarianos y se encuentran todos encerrados dentro de unas habitaciones sin ningún tipo de comida... Hasta que al cabo de unos días aparece "El hombre rata", un hombre que les anuncia que el Laberinto sólo ha sido el principio, y que justo ahora empiezan Las pruebas...

Pues bien, como he comentado antes, mis ganas de continuar con esta saga eran infinitas. Al contrario de lo que ocurría en El corredor del laberinto (Que tenía un inicio bastante lento), en Las pruebas la acción comienza desde el principio.
Entrando en el ritmo de la historia... Ágil se quedaría corto. La verdad es que una vez coges este libro es imposible parar de leer. No exagero si digo que hemos leí la mitad del libro en una tarde; James Dasher ha creado una historia que no sabes en ningún momento con que te puede sorprender, y esto provoca que sea imposible soltar el libro.
Y como se que consigue atrapar tanto este libro? Pues porque no se cierran las incógnitas. En cada capítulo parece que la cosa se complica más y se vuelve más confusa, lo que provoca muchas ganas de descubrir la verdad.

Aunque lo rápido que es el ritmo de este libro, tengo que reconocer que el nudo de la historia (cuando los clarianos se encuentran en las brasas) ha sido posiblemente la parte que me ha gustado menos. El contexto se me ha hecho un poco extraño, y a veces había situaciones que no sabía cómo tomarme-las. * SPOILER Por ejemplo, el papel del Aris al final de este libro * FIN SPOILER

Entrando en los personajes, en Las pruebas conocemos a algunos nuevos, como por ejemplo Jorge y Brenda, que me han encantando por su rudeza y su fuerza, sin duda pasan a ser de mis personajes favoritos de la saga.
Una pequeña decepción fue que pensaba que conoceríamos más a las chicas del grupo B, pero sólo llegamos a conocer (y muy superficialmente) a Sonya y a Harriet. Creo que se podría haber sacado mucho jugo a este grupo y que no se ha aprovechado demasiado.
Los pirados, aunque pudimos conocerlos brevemente al final del primer libro, cobran mucho protagonismo en Las pruebas. Los pirados no son otros que personas infectadas que pierden totalmente el norte y se vuelven violentos y agresivos (Vamos, como zombies). En el paso de los protagonistas por las brasas nos encontraremos con diferentes tipos de pirados: Desde los más peligrosos a otros de recién infectados.

Por otra parte, volvemos a tener con nosotros a Thomas, Newt y Min Ho. Si de estos tres personajes que ya conocíamos de El corredor del laberinto tuviera que destacar uno, éste sería Min Ho, el cual demuestra en este libro que es un personaje aún más valiente e intrépido que en el anterior, y el cual  hará lo que sea para no rendirse nunca.

Algo positivo de esta historia es la carencia de actitudes románticas. La verdad es que odio que introduzcan romances en libros donde no hay por donde aguantarse, y es por eso que aplaudo la manera que tiene James Dasher de introducir en este libro del amor. Si es cierto que podemos ver una cierta "atracción" respecto Teresa y Thomas, pero no es una de las preocupaciones de Thomas el comenzar una relación sentimental con ella. En este mismo tema podríamos apuntar la relación que tiene Thomas con Brenda, la cual está llena de momentos divertidos y frases ingeniosas. Pero sin ir más lejos, James Dashner no nos presenta ninguna historia plenamente romántica. Y la verdad es que se necesitan libros juveniles donde no se explote tanto este factor.

Por último, señalar que Las pruebas se un libro muy ágil de leer; Una continuación entretenida que obra muchas incógnitas que esperamos que se resuelvan a su tercera parte: La cura mortal.

PUNTUACIÓN:
3/5

5 comentarios:

 1. Hola^^
  Para mi es el mejor de la trilogía. Adictivo en niveles muy altos, sorprendente y que te deja con muchas dudas y ganas de más.
  besos!

  ResponderEliminar
 2. Me he leídosolo el primero, asi que estoy deseando continuar :)
  un beesito

  ResponderEliminar
 3. Yo empecé el primer libro pero no me terminó de enganchar y dejé el libro a medias.
  ¡Un saludo!

  ResponderEliminar
 4. Hola:)
  Oh quina ràbiaaa!!! No sabia que hi eren en català! Jo els vaig comprar des de l'editorial Nocturna Ediciones en castellà, però crec que quan ho vaig fer encara no els havien tret en català (o això és el que em va dir el llibreter...). En fi:) Una saga magnífica, a mi em va enganxar moltíssim!

  Jo acabo de començar un blog literari i m'encantaria que hi passessis a donar un cop d'ull;) Vaig fer la ressenya de El corredor del laberinto no fa molt.
  unamadellibres2.blogspot.com.es

  M'ha encantat el blog, així que em quedo per aquí:)

  ResponderEliminar
 5. Em va encantar aquesta saga :D són uns llibres que t'enganxen des del principi i fan que no pugues deixar-los!

  ResponderEliminar

Windows 7 Pointer