Reseña: Diferent

28.12.15


Diferent
Andreas Steinhöfel  2015
publicado por Cruïlla ☆ 208 páginas ☆ 14,94 euros
Comprar
SINOPSIS // 
CATALÀ 
263 dies després de l’accident, en Fèlix es desperta a l’hospital. No recorda res de la seva vida anterior, no sembla que tingui emocions, és excessivament sincer en tot el que pensa, ha desenvolupat habilitats gairebé fantàstiques i no reconeix ni els seus propis pares. Tampoc a ell no el coneix ningú i s’ha convertit en una presencia incòmoda i desconcertant, que tan aviat provoca temor com fascinació. El coma l’ha fet canviar, i ben aviat tothom s’adona que en Fèlix Winter ha deixat d’existir: ha estat substituït per una altra persona. I aquesta altra persona necessita un nom. Un nom diferent. 


ESPAÑOL  
263 días después del accidente, Félix se despierta en el hospital. No recuerda nada de su vida anterior, no parece tener emociones, es excesivamente sincero con todo lo que piensa, ha desenvolupado habilidades casi fantásticas y no reconoce ni a sus propios padres. Tampoco a él no lo conoce nadie y se ha convertido en una presencia incomoda y desconcertante, que tanto provoca temor como fascinación. El coma lo ha cambiado, y pronto todos se dan cuenta que Félix Winter ha dejado de existir: Ha estado substituido por otra persona. Y esta persona necesita un nombre. Uno nombre distinto. 
   

 RESEÑA //

CATALÀ 
Avui us porto la ressenya de una de les últimes apostes del segell Camp a través, de Cruïlla. Si hi ha una cosa que m’encanta d’aquest segell s es que tots els seus llibres sempre aconsegueixen emocionar-me i permetre’m descobrir mons plens de màgia.

En aquest cas ens trobem amb Diferent, que narra la historia d’en Fèlix, un nen que pateix un accident bastant peculiar i passa nou mesos en coma. Quan es desperta, davant l’expectació de tota la família i els seus amics, en Fèlix es mostra distret, absent, com si no fos la mateixa persona... I clar, una nova persona necessita un nom nou: I el d’en Fèlix serà Anders. Descobrirà tota la veritat sobre el que va passar en el passat?

Es excel·lent l’estil narratiu de Andreas Steinhöfel. La seva ploma abraça les emocions dels personatges creant una historia molt natural, màgica i a la vegada misteriosa. La seva prosa es molt personal, bastant indirecta, amb un humor intel·ligent i que en un principi pot costar acostumbrar-se a ella, però la suma de tots els elements que va afegint es desenvolupa en una historia on els petits detalls tenen brillantor pròpia.
I això es el que em va passar; un principi em va costar atrapar-me al llibre. Tot i que l’estil m’encantava trobava que l’acció es desenvolupava molt a poc a poc, però lentament anem veient que un dels encants d’aquest llibre es aquest ritme lent i pausat: Ens permet connectar amb l’interior dels seus personatges, no només d’en Fèlix/Anders, sinó dels seus pares, els seus amics, la seva infermera, la seva veïna... Anem coneixent molts punts de vista sobre una mateixa historia, sobre un mateix moment, sobre una mateixa essència. Tots aquests elements es centren en la cerca de la identitat d’en Fèlix. I ho més interessant de tot això es que com us he comentat es desenvolupa des de l’exterior del personatge, a través dels pares, professors, amics, etc.
Poc a poc es van resolvent les peces del trencaclosques que resulta en Fèlix, el qual es el major misteri de la novel·la. SPOILER * La seva resolució es tota una sorpresa que m’ha encantat i sorprès per la gran quantitat de pistes que se’ns dona al llarg del llibre però que en cap cas havia connectat. *FI SPOILER

Però per això ja us aviso, Diferent es una novel·la que dista totalment del que trobem a la literatura juvenil actual (Com el seu nom ja indica). No us vull dir molt més d’aquesta historia, ja que es d’aquestes que com menys coses es sàpiguen més es gaudirà.
Aquest llibre únicament es troba traduït al català, tot i que també el podeu trobar en la seva versió original, que es el alemany.

Com tots els llibres de Camp a través, 
també us el vull recomanar si busqueu una historia no recurrent 
que us aparti de la monotonia de les histories que abunden a les llibreries.


ESPAÑOL
Hoy os traigo la reseña de una de las últimas apuestas del sello Camp a través, de la editorial Cruïlla. Si hay algo que me encanta de este sello es se que todos sus libros siempre consiguen emocionarme y permitirme descubrir mundos llenos de magia.

En este caso nos encontramos con Diferente, que narra la historia de Félix, un niño que sufre un accidente bastante peculiar y pasa nueve meses en coma. Cuando se despierta, ante la expectación de toda la familia y sus amigos, Félix se muestra distraído, ausente, como si no fuera la misma persona... Y claro, una nueva persona necesita un nuevo nombre: Y el de Félix será Anders. ¿Descubrirá toda la verdad sobre lo que ocurrió en el pasado?


Es excelente el estilo narrativo de Andreas Steinhöfel. Su pluma abraza las emociones de los personajes creando una historia muy natural, mágica ya la vez misteriosa. Su prosa es muy personal, bastante indirecta, con un humor inteligente y que en un principio puede costar acostumbrar a ella, pero que gracias a la suma de todos los elementos que va añadiendo se desenvuelve en una historia donde los pequeños detalles tienen brillo propio.

Y eso es lo que me pasó; un principio me costó atraparme en el libro. Aunque el estilo me encantaba encontraba que la acción se desarrollaba muy despacio, pero lentamente vamos viendo que uno de los encantos de este libro se este ritmo lento y pausado: Nos permite conectar con el interior de sus personajes, no sólo de Félix / Anders, sino de sus padres, sus amigos, su enfermera, su vecina... Vamos conociendo muchos puntos de vista sobre una misma historia, sobre un mismo momento, sobre una misma esencia . Todos estos elementos se centran en la búsqueda de la identidad de Félix. Y lo más interesante de todo esto es que como os he comentado se desarrolla desde el exterior del personaje, a través de los padres, profesores, amigos, etc.
Poco a poco se van resolviendo las piezas del rompecabezas que resulta Félix, el cual es el mayor misterio de la novela. SPOILER* Su resolución es toda una sorpresa que me ha encantado y sorprendido por la gran cantidad de pistas que se nos da a lo largo del libro pero que en ningún caso había conectado. * FIN SPOILER

Por eso ya os aviso, Diferente es una novela que dista totalmente de lo que encontramos en la literatura juvenil actual (Como su nombre ya indica). No quiero decir mucho más de esta historia, ya que es de esas que cuanto menos cosas se sepan más se disfrutará.

Este libro únicamente se encuentra traducido al catalán, aunque también se puede encontrar en su versión original, que es el alemán.


Como todos los libros de Campo a través, 
también os quiero recomendar si buscáis una historia no recurrente 
que os aparte de la monotonía de las historias que abundan en las librerías.

3 comentarios:

 1. Hola! Ja havia vist aquest llibre en altres blogs, però no m'havia parat a llegir sobre ell. La veritat és que no em crida l'atenció, així que no crec que el llegeixi. Tot i així, gràcies per la ressenya i per donar-lo a conèixer. Un petò!

  ResponderEliminar
 2. A mí sí que em crida l'atenció, el tindré en compte :)

  ResponderEliminar
 3. Hola, guapa!!
  Tinc aquest llibre pendent desde fa un temps... així que a veure quan li dono una oportunitat, perquè amb la teva ressenya m'has deixat molt intrigada! Realment, promet ser una lectura força entretinguda.
  Un petó!

  ResponderEliminar

Windows 7 Pointer